DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Hradec - Vlašim 3:2

Zápas v Hořicích předčil účastí očekávání. Velmi těžko odhadnout přesný počet  hradeckých. Na hlavní tribuně se schází kotel okolo 60ti lidí ale dalších několik je rozeseto všude možně. Vyvěšují se dvě vlajky BWP a FANS Dvůr. Během utkání probíhá i lehká choreografie v podobě konfet a výzdoba tribuny samolepkami.Na konci utkání které vítězíme trochu překvapivě nepřichází poděkování od hráčů, které nakonec svolávají až ti starší v kádru. ->video<-

 

Sparta - Hradec 3:1

Výjezd na Spartu by se dal rozdělit na dvě části. Ta první pro mě začíná v Hradci na nádraží, kde společně se stovkou fanoušků vyjíždím vlakem směr Praha. Po výstupu z nádraží nás monitoruje kromě několika antonů policie dokonce i vrtulník. Část lidí si zřejmě myslela že policie nás nechá zapalovat dýmovnice všude po městě, jednou dokonce přímo v centru na Národní třídě. Chytře si proto odvádí celý dav mimo rušnou třídu kde nastává více jak hodinová pauza, ve které drží celý dav pohromadě a postupně všechny opisuje. Na demenci několika jedinců dojíždí bohužel i ostatní část fanoušků. Nejlépe to shrnul jeden těžkooděnec, který mě doprovázel na WC se slovy „ My neprohrajem nikdy“  A i když se s lidmi co v tom mají prsty zdravim i přátelím tak říkám jasně, jděte s dýmovnicema a rádoby bojem proti modenímu fotbalu už do hajzlu! Po nepříjemné situaci se už od hlavního davu oddělujeme a nastává druhá a o dost příjemnější část výjezdu. Kdy oblečení do hradeckého navštěvujeme restauraci U Pinkasů. Poté vyrážíme směr Letná kde se nás ujímá Martina, která ač bydlí na Letné, jde celá v bílem podpořit Votroky do sektoru hostí. Na zápas byla připravená Akce „ Všichni v bílém na Spartu“ A povedla se myslim vcelku dobře. Naše fandění doplňujeme ještě velkým nápisem S VOTROKY OD ZAČÁTKU AŽ DO KONCE a také černými balónky.Povzbuzování mělo slušnou úroveň i přesto nakonec  prohráváme 3:1.Po utkání nás Martina odvádí do jednoho sklepa poblíž Letné kde čekáme na vlak který jede ve 22:09. Bohužel tento vlak, musim přiznat že mojí chybou, nestíháme i když jsem všechny dokola ujišťoval že čas je dobrej a že stíháme :-) Musíme zvolit náhradní a poslední možnost která se nabízela, což byl vlak ve 23:10 do Pardubic a odtud už navazoval spoj do Hradce.

Olomouc - Hradec 2:0

Jen s úžasem může sledovat hradecký fanoušek, jak si v některých městech neváží na české prostředí krásného stadionu. Dalším důkazem toho byla v neděli Olomouc. Před slabou návštěvou 1500 diváků obsazuje sektor hostí 50 výjezdníků. Údajně 3 fanoušci nebyli vpuštěni,  důvod neznám. Atraktivní zápas a nulovou atmosféru jsme vylepšili v první půli poměrně, na náš počet, aktivním fanděním. Druhá půle už taková nebyla,ale příčinou byl hlavně gól v naší síti. Svými gesty nám pomohl převážně Petr Drobisz, který má zřejmě na základě svého černého svědomí potřebu provokovat hostující fanoušky. Na druhou stranu ani náš kotel není bez viny ( Haná, haná….., Drobisz je úplatkář, pomezní si taky vslechnul svoje.) Prohráváme tedy 2:0 a to je vše.

Boleslav - Hradec 1:2

Tři body, tři body, tři bodý. Votroci zvítězili v Boleslavi a jako již trochu tradičně si připisují 3 body. Výlet do města autmobilky se rozhodně vyplatil a radost z něj muselo mit i přibližně 130 votroků v sektoru hostí, kteří ve spolupráci s vedlejší tribunou, která byla až na vyjímky také hradecká, vytvořili skvělé fotbalové prostředí. Důkazem toho je snížení domácích na 1:2 po kterám celá tribuna pouze zahučela tradičním gestem zmaru:-)  K nevšednímu dni čarodějnic se vztahovala i choreografie v podobě nápisu HOŘET BUDE OBRANA BOLESLAVI – PÁLIT BUDE HRADECKÝ ÚTOK.Všichni účastníci výjezdu, povzbuzeni hezkým zážitkem, si po návratu mohli jít o to více pálení čarodějnic užít.

 

Ústí - Hradec 0:2

Kdo včera zavítal s Votroky do Teplic na zápas s Ústím, bude pravděpodobně plný zážitků.Jelikož na tento zápas přispěli fanklubu hráči a cena zájezdu byla jen dvě stovky vyrážíme po půl jedenácté z Hradce hned dvěma autobusy.Cesta nám ubíhá celkem pěkně, stavíme dle potřeby a ke stadionu dorážíme s dostatečným časovým předstihem.V sektoru se nás schází asi 150, vyvěšujeme několik vlajek a začínáme průměrně fandit protože se bohužel opakuje  Slávia a opět bez megafonu.Novinkou v našem repertoáru je nový chorál HEJ HRADEČKU HREJ, VOTROCI JDOU, SOUPEŘE ROZNESOU… a také se nezapomínáme loučit s Ústím.Jelikož na Stínadla přišlo všeho všudy 805 diváků, naprosto ovládáme atmosféru a vytváříme Votrokům domácí prostředí. Jenžel hráčům se nedaří gólově prosadit a to nám jediné chybí ke spokojenosti.Na hřišti se v prvním poločase v podstatě nic neděje.Po přestávce je na hřišti prakticky jen jedno mužstvo, soupeře doslova mačkáme.Z trápení nás vysvobozuje Marek Jandík, který jen tři minuty po svém příchodu na hřiště krásnou hlavičkou posouvá náš tým ke třem bodům.Nálada v kotli je úžasná a když opět Marek Jandík střílí druhý gól je nám jasné, že jsme na 99% zachráněni.Zápas končí a slavíme s hráči důležité body.Po utkání čekáme, než se vrátí fanoušek, kterému se udělalo nevolno z nemocnice a tak část jde do hospody a část pozdravit hráče.Zhruba po hodině se výprava z nemocnice vrací, naštěstí s dobrými zprávami a tak můžeme vyrazit zpět. Po několika kilometrech stavíme na občerstvení a pak pokračujeme směr Hradec.Cesta ubíhá v poklidu všichni jsou spokojení až najednou v Praze žlutý autobus zastavuje u krajnice a zjišťujeme, že zadní levé kolo je už skoro bez šroubů.Je jasné že tímhle autobusem už dnes domů nedojedeme. Situaci zachraňuje druhý autobus, který se pro nás vrací.Někteří si dlouhou chvíli krátí fotbálkem, někdo spí a například fans Opatovice obsazují středověkou tvrz kde vyvěšují hradeckou zástavu. Bohužel nás kolegové nemohou najít, ale po čtvrtém infarktu předsedy fanclubu přijíždějí a vysvobozují nás z prekérní situace. Všichni nakonec přežili a ve 22:50 přijíždímě do Hradce