DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Hodnocení výjezdové sezóny

Hodnotit celou výjezdovou sezónu je celkem těžké, protože úroveň prezentace na venkovních hřištích se během ročníku posunula proti začátku někam jinám.První zápas sehráváme na Slovácku kam s votroky přicestovalo 136 hostí a i když jsme se snažili proti organizovaným fanaticos Slovácko jsme moc šanci neměli.Jaký rozdíl proti druhé lize….Následoval nejvzdálenější výjezd do Budějovic který absolvovalo 50 fanoušků.Tento počet na vytvoření domácího prostředí bez problému stačil. Další zastávkou byla Příbram.Odhadem 150 hostí se v hledišti skvěle bavilo.Na hřišti totiž probíhala velká nuda. Vrcholem byl pokřik CELÝ STADION ODPOVÍDÁ, kdy část hostí přešla na hlavní tribunu domácích.A nebo„ Tak je černej no a co….“ :-) Na horkou ostravskou půdu se vydává 50 věrných hradeckých.Jako perličku určitě zmínim Leoše z Bydžova, který celou cestu až z nádraží na ostravské Bazaly absolvoval městem v hradeckém dresu.Následuje Brno v počtu 80 lidí, kde proběhla první sbírka.Nejednalo se bohužel o premiérový výběr do choreofondu ale o solidaritu s fanouškem, který byl nesprávně obviněn za hození dýmovnice.Na další výlet do Teplic v šíleném čase( pátek, podvečer) přijíždí 40 votroků.

„ Jako když  přijel Partizán Bělehrad“ i těmito titulky byli označení hradečtí fanoušci v Liberci, kam černobílé doprovází na 500 příznivců.Naprostoovládáme atmosféru na stadionu a ten kdo si pustil večerní záznam musel být hrdý.Bohužel výjezd měl i smutnější stránku kterou byla bitka s bezpečnostní agenturou Keen přimo v sektoru.Hned následující týden opět krásný počet 221 hostí na utkání s Bohemians v Edenu.Dobrou práci zde odvedl, a dál odvádí, hlavně člověk který se stará o dirigování kotle „ Benzen“ i když ze zápasu většinou nic nemá, protože zády ke hřišti nic nevidí. Lidi si začali uvědomovat, že pokud budem rozházení v obřím sektoru ničemu nepomůžem a že není ostuda vstát ze sedačky a aktivně povzbudit svůj klub.

Jarní část startujeme v Plzni kam i přes televizní přenos přijíždí 106 hostí.Tentokrát ale „vyzbrojení“ o nový chorál od Orebit Gangu 1905 – Hradec králové, naše krev.Další novinkou byl fungující choreofond, díky kterému jsme si mohli dovolit černé a bílé balonky nebo nápis VOTROCI,BOJUJTE ZA HRADEC. Za nápisy co se objevovaly ať už na výjezdech nebo na domácích utkání stojí převážně skupina Kuks Werewolves.Paradoxně největší fanatismus předvádíme v Jablonci a i když jsme prohráli 7:0 v našem sektoru se 226 votroků skvěle baví.V době kdy už fotbal nikoho nezajímal rozjíždíme chorál 20 minut bez přestávky.Výjezdem jara byla tentokrát Slávia.Na základě dobré dostupnosti a i hezké videopozvánky kterou jako tradičně vytvořil Bajke se dala očekávat rekordní účast.Bohužel díky několikrát přehazovanému termínu utkání doráží „jen“ 346 hostí.I tak jsme byli důstojným soupeřem domácím a prvně na výjezdu jsme se prezentovali černobílou kartonádou.

Na narůstající zájem fanoušků o venkovní zápasy reaguje i fanclub a tak na zápas v Teplicích s Ústím vypravuje hned dva autobusy.Na krásnem ale zcela prázdném stadionu si 146 hostí kvalitně zafandí a při cestě zpět zažijí velké dobrodružství o které se postará kolaps jednoho z autobusů.Pro změnu si ale mohli zahrát fotbálek u dálnice.Vzniknul zde také chorál z dílny blackandwhitee „ Hej,Hradečku hrej..“ Cestování s fanklubem jinak po celou sezonu fungovalo spolehlivě a pro tu příští se dá jen doporučit.Utkání v Boleslavi vycházelo přesně na den čarodějnic a tak nápis kterým se prezentujeme tomu také odpovídal: PÁLIT BUDE HRADECKÝ ÚTOK, HOŘET BUDE OBRANA BOLKY. V sektoru se nás schází 130 ale číslo neodpovídá zdaleka skutečnosti.Po našem gólu bylo jasně vidět, kdo komu fandí na okolních tribunách:-)Předposledním výjezdem byla Olomouc a jen 55 votroků vysvětluje souběžně hrané utkání hokejistů o bronz na MS.Vyjadřujeme také podporu brankaři Drobiszovi v úplatkářské aféře.Poslední utkání na Spartě se málem vlaková skupina přesvědčila o tom, jak chutná pražská dlažba.V sektoru se nás loučí 300 pod nápisem: S VOTROKY OD ZAČÁTKU AŽ DO KONCE. Předvádíme také černé balónky a většina se drží domluvené akce „všichni v bílém“.Závěrem lze říct že fandění a celkově úroveň výjezdů jde jednoznačně nahoru.Výjezdy podporuje čim dál více fanoušků.Jen je škoda že nedokážeme zorganizovat hromadný výjezd bez nějákého úletu ( Liberec, Sparta). Tak snad příští sezónu.

Hodnocení sezóny 2010/11

Nejdříve co se týče hráčů a hry v uplynulé sezoně:Osmé místo je skvělé, to asi nikdo nečekal a tolik bodů tu už hodně dlouho nebylo.Zejména skvělý začátek s úřadujícím mistrem Spartou, to bylo to úplně nejlepší, co se mohlo stát, líp jsme se uvést nemohli a ten Pilkův gól je nezapomenutelný.I ve zbytku sezóny hráli kluci doma skvěle, prohráli za poslední dva roky jen s později mistrovskou Plzní.Venku už to tak slavné nebylo. Právě z venkovních výher mám (spolu s výhrou nad Spartou) ty úplně nejlepší zážitky, a těch bodů z venku bylo díky dobré domácí bilanci dost na to, abychom se v klidu zachránili. Na jaře došlo oproti podzimu ke zlepšení - venku, ale zejména doma; 16 bodů z 18 možných je výborný výkon.Jediná věc, která se dá trochu vytknout, je poměrně málo vstřelených branek.Uspěli jsme zejména díky dobré obraně, ale v útoku to nebylo ono - přece jenom je atraktivnější remíza 2:2 než 0:0, ale buďme rádi za to co je. Když už jsme nějaký gól dali, velmi často jsme zvítězili. Co se konkrétních hráčů týká, nebyl nikdo, kdo by suverénně po celou sezónu svými výkony vyčníval nad ostatními. Je třeba vyzdvihnout celý tým, protože právě týmová, kolektivní hra byla klíčem k úspěchu; a za to, jak to poskládal, je třeba jmenovitě pochválit Vencu Kotala, protože právě on nás dostal tak vysoko. Hoši děkujem!
Druhý ročník po postupu bývá často kritický, protože už opadne euforie a celkem často v ní týmy sestupují.Je třeba se tomu vyhnout.Bylo by fajn udržet aspoň jednoho z dvojice Klapka, Pilař nebo je adekvátně nahradit. Mohl by přijít ještě obránce, ale to už spíš jen na rozšíření kádru (za Woziho a Kasálka), to by nemusel být hráč do základu.Velkou naději do budoucna máme v dorostu, tak snad se někteří kluci uchytí v áčku.Ještě doufám, že zůstane Štěpán, ten se mi v závěru sezony hodně líbil.

Co se týče fans scény: Na podzim to bylo ve znamení vysokých návštěv na Malšáku, na jaře zase bylo provedeno hodně choreografií a zvýšil se počet výjezdníků.Zápasy se Spartou a Slavií ukázaly, že zájem o fotbal je veliký.Trochu negativem podzimu byl kvůli speciální vstupence malý kotel.Účast na výjezdech nebyla tak slavná, ale bylo to způsobené např. špatnou formou venku (Brno) nebo pátečním termínem (Teplice).V závěru podzimu (Liberec, Bohemians) už se to zlepšilo.
Na jaře přišlo čtyřikrát za sebou přes 5000 lidí, i když jsme hráli s týmy jako Příbram nebo Budějovice, a jednou bylo vyprodáno, což byla dobrá čísla. Škoda jen, že se dost lidí nechalo paradoxně odradit dobrými výkony Hradce - zachránili jsme se dost brzo a když už o nic nešlo, návštěvy šly dolů. Naopak na výjezdech účast stoupala a ukázali jsme věrnost všude a za každého stavu, jako v Jablonci.I na domácím stadionu se kvalita fandění zlepšila. Taky proběhlo velké množství choreografií, od kartonád přes konfety a transparenty až k balónkům. Tady patří poděkování BWP za založení a vedení chorefondu (a taky za vedení fans stránek) a Kuksmanovi za přípravu většiny tranparentů.Poděkování určitě zaslouží ještě Tauchy, to fandění se díky němu hodně zvedlo, Koty za různá jednání s klubem, organizování busových výjezdů a všichni ostatní, kteří se pro hradeckou fans scénu více či méně zasloužili.V téhle sezoně to byla velká euforie, ale i po jejím částečném opadnutí je třeba dál fandit, jezdit ven, přípravovat chorea. Čím víc nás bude jezdit, tím víc nás to bude bavit.V uplynulé jsme získali celkem dost zkušeností, takže bude z čeho vycházet. Příští bude i na výjezdy příjemnější.Pět pražských týmů je sice zbytečně moc, ale do Prahy to je blíž než do Brna nebo do Teplic, tak snad nás tam bude jezdit dost. Myslím, že v uplynulé sezoně jsme s zařadili na naší fans scéně poměrně vysoko a je jen na nás, zda ta naše úroveň postupně opadne nebo zda se budeme dál zlepšovat.Na závěr je třeba zmínit i dorost - po 25 letech titul, to je skvělý úspěch, a doufejme, že to pro nás bude mít pozitivní dopady i v budoucnu - že se někteří hráči prosadí v áčku a stanou se oporami. Naděje to pro nás je velká.
AŤ ŽIJE HRADEC!!!

 

Hradec - Liberec 1:0

Včera jsme sehráli naprosto poslední utkání před domácím publikem v letošním ročníku Gambrinus ligy. Utkání s Libercem bylo zajímavé jak na hřišti, tak v hledišti. S hradeckým dresem se loučil Radim Wozniak. Děkujeme mu za výkony odvedené v černobílém dresu a přejeme hodně úspěchů na jeho cestě dalším životem.Na začátku utkání se nám povedlo využít úvodní tlak a díky Romanu Fisherovi vedeme 1:0. Poté se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách ale branka už nepadla.Na tribunách jsme se činili od začátku až do konce. V úvodu pod hlavní roztahujeme nápis VOTOROCI, PRO NÁS JSME MISTŘI. V kotli je během utkání předváděn průměrný support, navíc dáváme odpovídačku RADIM - WOZNIAK a nezapomínáme sdělit útočníku hostí Váchovi, co s o něm myslíme. Pro vysvětlení: Vácha v Liberci uražel hradecké fanoušky. V druhém poločase byl nejdříve vidět nápis v oblouku hlavní tribuny vztahující se k IQ liberecké security, ke konci byla pod hlavní odpálena pyrotechnika doplněná nápisem NÁŠ SVĚT NEZNIČÍTE. Efekt hezký.V kotli také kolovala kšiltovka a vybíralo se na  dárek pro Radima. Navíc bylo vybráno 634,- a tyto peníze budou přidány do choreofondu. Pro toho kdo utkání vynechal (například ultras Lukavec účast 0, velká ostuda), by měl svoji vizitku vylepšit v posledním utkání na Spartě.

Hradec - Teplice 0:0

V tomto zápase se nám povedlo přijít o dva body.Šancí jsme si vypracovali opravdu hodně, ale bohužel ani jednu se nám nepovedlo proměnit, asi tu největší měl v druhém poločase před naším kotlem Radek Hochmeister , naneštěstí svoji hlavičku umístil vedle hostující branky. Inu každý den není posvícení a tak můžeme být rádi, že jsme alespoň prodloužili naši sérii neporazitelnosti. Z fanouškovského  pohledu byl zápas ovlivněn termínem, přece jenom neděle ve dvě není úplně ideální čas na fotbal. V první půlce předvádíme nejslabší fandění v jarní části sezóny, situaci dokreslil i konec prvního poločasu kdy si několik lidí v kotli sedá.  V druhém poločase se situace výrazně zlepšuje a předvádíme již fandění na solidní úrovni, celkový obrázek kazí bohužel nějaký bezmozek, který hodí do kotle dýmovnici a vyhání tím několik lidí z kotle, smysl svého činu zná asi jen on sám.  Že od dalších zápasů budou kontroly u vstupu určitě přisnější a dotkne se to všech návštěvníků na stadionu mu asi nedošlo. V druhém poločase kolovala kotlem pokladnička a povedlo se vybrat  1182 Kč.

Hradec - Brno 1:0

Bylo slunečné nedělní odpoledne, tedy čas sehrát další fotbalové utkání. Do Hradce zavítala Zbrojovka Brno, která se tuto sezónu zatím trápí a patří jí 15. místo. Zápas začal z hradecké strany poněkud lehkovážně, a hráči si mysleli, že to půjde samo, a to se nevyplatilo. Zbrojovka si vypracovala asi tři šance. Votroci promluvili do utkání zhruba po 20. minutách, když se v šanci ocitl Pilař, ale Krbeček byl na místě. Další závar před brankou Zbrojovky nastal o chvilku později, míč lítal z jedné strany na druhou, ale do sítě ho nedokázal nikdo dopravit. Ve 33. minutě už VOTROCI mohli slavit. Po levé straně utekl Štěpán a načechral Klapkovi na hlavu - 0:1 .Druhý poločas už byl téměř bez šancí. Za zmínku stojí pouze centr Fischera na Dvořáka, který hlavou těsně minul. Takže se Votroci mohli radovat z jisté záchrany. V kotli se nás schází celkem dost, vyvěšujeme vlajky, (za zmínku stojí nová vlajka na stadionu - Fans Dvůr Kr.). Fandíme nepřetržitě a s dobrou náladou. V průběhu utkání se v oblouku západní tribuny objevuje nápis OREBIT GANG.V kotli je ke konci prvního poločasu roztažen nápis NEDOBYTNÁ TVRZ s velkým lízátkem. Na konci zápasu oslavujeme z hráči výhru s tradičním pokřikem HRADECKÝ ÚTOK!!!

Hradec - Baník 2:1

Důležité tři body zůstaly pod lízátky, ale pěkně po pořádku první z nás se scházejí na stadionu už ve dvanáct hodin a začínají připravovat choreografii na dnešní zápas, celkem v šesti lidech jsme to stihli za 3 hodiny. Od půl čtvrté se začíná stadion pěkně plnit a je jasné, že dnešní zápas bude sledovat nejlepší jarní návštěva, nakonec bylo vyprodáno tedy oficiálně 7000, ale jak to bylo doopravdy ví asi každý. Před začátkem zápasu dorážejí i první fanoušci, kteří byli chudší o šály, které jim ukradli někým obdivovaní ostravsko - polští fans, asi Baník ví proč zavádí kartu fanouška…. Okrást o šálu normální fanoušky není podle nás žádné hrdinství.  Neházejme ovšem všechny do jednoho pytle.Na začátku zápasu probíhá na hlavní tribuně velká choreografie jak vypadala se můžete podívat na fotkách a videu, její cena byla i s použitím materiálu z podzimu cca 5000kč. V prvním poločase se náš kotel prezentuje poměrně slušným supportem a zvedáme sektorovou plachtu. Do kabin se jde s poločasovou remízou 1:1 i díky rozhodčímu, který nejprve odpískal penaltu, kterou následně odvolal. V druhém poločase je fandění v kotli chvílemi slabší, jako živou vodou ho polije deset minut před koncem Pavel  Dvořák, který strhává vedení na naší stranu. Na konci utkání už fandí celý stadion a slaví s hráči důležité vítězství. V druhém poločase o sobě dal výrazně vědět hostující kotel, který odpaluje pyro a poté se dostává do konfliktu nejdříve se security a poté s policií ČR. Ano možná tu plno lidí bude řvát A.C.A.B. pravda je však taková, že kdyby tam nebyli přišli bychom pravděpodobně o několik vlajek i šál. My se prostě nemůžeme po chuligánské stránce s Baníkem měřit. Celkově to bylo velmi zajímavé utkání a dobrým koncem pro černobílé barvy.