DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 Článek Sigma

Poslední domácí utkání v letošní sezóně, poslední utkání Václava Kotala, se kterým se loučil i patriot Michal Šmarda. Snad se jim bude v novém působišti dařit a trenér Plíšek bude pro naše hráče novým impulsem a oživením. Aby toho o trenérech nebylo málo, přijel se na nás v dresu Sigmy podívat i John Uličný. Legendární trenér, který je z části spojen s posledním sestupem z první ligy a následným několikaletým čekáním na návrat. Mimochodem, už tenkrát u toho byl Filip Klapka. K Uličnému a jeho působení v Hradci se váže i jeden unikát českého a možná i světového fotbalu. Jako první postavil v nejvyšší soutěži v jednom zápase otce se synem. Ano, byl to Pavel Černý senior a Pavel Černý junior, kteří si společně zahráli v ročníku 2002 doma proti Blšanům.

Klub společně s MFDnes uspořádal na utkání akci, kdy si mohli fanoušci zdarma vyzvednout lístek po předložení výstřižku z novin. Akce rozhodně měla svůj smysl a 4 100 diváků je hezké číslo. Musíme se pomalu smiřovat s tím, že návštěvy z úvodu loňské sezóny se jen tak opakovat nebudou.Samotný zápas sice byla chvílemi i nuda ale na rozdíl od utkání v Edenu byla vidět bojovnost a snaha s nepříznivým stavem něco udělat . Fandění průměr a tak to nejzajímavější přišlo na konci, kdy si fanoušci připravili pro odcházejícího trenéra velkou podobiznu zavěšenou ke střeše a k ní ještě přidali pyrotechniku, bylo to důstojné  loučení.

Sestava: Koubek - Hochmeister, Zelený (65. Rezek), Poděbradský,   Fukal - Holeš, Štěpán, Šisler, Janoušek – Černý (59. Dvořák), Mrázek (  82. Malinský).

Góly: 79.Dvořák - 39.Ordoš, 54.Klesník
Diváci: 4102
Liga fanoušků: Hradec 9, Sigma 3
Hostí: 35

Fotky od Annky Další článek + fotky  
Fotky od Kathiusky Fotky votroci.cz  

 

Článek z utkání s Plzní

Včerejší zápas přinesl hodně zajímavých okamžiků a zajímavých situací.Tým, který ještě bojuje o titul rozhodně nepředváděl žádný úžasný fotbal a kluci s ním drželi vyrovnaný krok, bohužel se nám nepovedlo vstřelit branku a tak se těsně před přestávkou prosadili hosté, když jsme nechali Limberského vystřelit a po ne příliš povedeném zákroku Jirky Lindra prohráváme 0:1. V Druhém poločase se kluci snažili o vyrovnání, ale to se nepovedlo.Co se týče dění v hledišti tak přišlo slušných 5 495 diváků a i náš kotel velice dobře fandí i když postrádáme megafon. V 18. minutě vytahujeme perfektní choreo mířené proti plzeňskému pivu. Potlesk pro všechny, kteří se na něm podíleli. V druhé půlce nastává v našem kotli ten pravý fanatizmus, který většina zná jen z výjezdů a 25 minut v kuse zpíváme jeden chorál.Součástí utkání byla i rozlučka s Vencou Pilařem, kterému byl věnován nápis na tribuně a zároveň po utkání u montovačky předáno něco k pití. Co se týká hostujících fans, není příliš co hodnotit. Na to jak hrají jejich hráči, jsou jejich fans opravdová výjezdová bída, za celý zápas skoro nic nepředvedli jediná jejich snaha o cokoliv bylo odpálení pyra. Do choreofondu se vybralo 919Kč. Celkově to nebyl špatný zápas a určitě to byla i pozvánka pro všechny fanoušky na blízký výjezd do Jablonce.  

Sestava: Lindr – Plašil, Pávek (59. Janoušek), Hochmeister, Poděbradský – Holeš,   Šišler, Zelený, Dvořák P. – Černý (63. Mrázek), Štěpán (85. Voltr).
Diváci: 5 495
Liga fanoušků: Hradec 8, Plzeň 5
Hostí: 70

Fotky 1 Fotky Plzeňáků  
Fotky od Annky Fotky fanclubu  
Fotky Ultras Valdice Článek + fotky  

 

Článek z utkání s Baníkem

To, co se nepovedlo Bohemce, která proti Hradci po sérii porážek uhrála překvapivě jen bod, to se podařilo včera Baníku. Žádné překvapení se v neděli nekonalo a podle očekávání si Baník odváží z Hradce všechny body. Není asi horší pozvánka na další utkání, než když zápas dopadne tak, jak všichni předem věděli a to se přesně stalo. Nejde ani tak o kvalitu hry, nebyla to žádná sláva a pravděpodobně by byl výsledek 0:0. V takovém zápase ale stačí odpískat jednu spornou penaltu, zastavit dva náznaky protiútoku a je rozhodnuto. Rozhodčí si svoje verdikty bez problémů obhájí. Celkově to byla komedie o úrovni českého fotbalu.

V ochozech se i přes vstupné 150,- schází 3912 diváků, což není špatný počet. V kotli asi 400 lidí fandí v první půli poměrně dobře. V druhé byly bohužel z našeho kotle nejlíp slyšet hlavně nadávky. Podpořit kluky za nepříznivého stavu, to se všem nechce, ale příležitost nadávat na rozhodčího nebo urážet baníkovce, tu si samozřejmě nikdo ujít nenechá. Jaký rozdíl proti chacharům, kteří se věnovali výhradně podpoře Baníku a ukázali, že jsou po fans stránce o velký kus dál. Připravena k utkání byla i choreografie. Nejprve přeškrtnutý Bolek a Lolek doplněný nápisem ČESKÝ FOTBAL BEZ POLÁKŮ a po poločase vyvěšeny na plot podél hlavní tribuny nápisy : NÁŠ KLUB – NÁŠ STADION. BANÍK = BAZALY , BRNO = LUŽÁNKY, BOHEMKA = DOLÍČEK, HRADEC = KDOVÍ ?

Sestava: Koubek – Plašil,  Hochmeister (76. Schwarz)  Fukal,   Poděbradský – Holeš,   Janoušek, Šisler, Štěpán (83. Mrázek) –   Černý, Dvořák.
Gól: 15.Greguš
Hostí: 450

Fotky 1 Hodnocení fanouška  
Fotky 2+ Druhý článek    

 

 

Hradec - SFC Slutsk

Před utkáním s Baníkem přijel do Hradce k přípravnému utkání běloruský tým SFC Slutsk. Aktuálně pátý tým druhé nejvyšší běloruské soutěže byl hlavně v prvním poločase poměrně vyrovnáným soupeřem, ale po půli rozhodly tři rychle góly domácích. Pamětníkům se určitě vybavila vzpomínka na další běloruský tým FC Gomel, proti kterému  v ročníku 1999 nastoupili hradečtí v dnes již zrušeném UEFA Intertoto Cup. Po domácím vítězství 1:0 podlehli v Bělorusku stejným výsledkem a na penalty nakonec vypadli. Pikantností celého příběhu je, že cestu do Gomelu a zpět ( 3 200 km) absolvovali hradečtí fotbalisté autobusem.

Hradec Králové - SFC Slutsk (Běl.) 3:1 (0:0). Branky: 69. Schwarz, 74. Poděbradský, 75. Janoušek - Ravina. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Pilný.

Diváci: 153

Sestava I. poločas: Lindr - Zelený, J. Dvořák, Fukal, Pávek - Malinský, Jedunov, Schwarz, Rezek - Voltr, Mrázek. II. poločas: Koubek - Poděbradský, Plašil, Fukal, Hochmeister, Schwarz (70. Zelený), Janoušek, Šisler, Holeš - Dvořák, P. Černý (86. Pávek).

Fotogalerie

Report Boleslav

Tak jsme se konečně dočkali ! A dokonce jsme viděli od našich borců dvě branky, v což doufali jen ty nejodvážnější. Výkon týmu se zvednul, nebyly to žádné ofenzivní manévry v našem podání, ale odmakaný zápas ano, kluci to odjezdili a po zásluze vyhráli. V prvním poločase potrestal chybu v hostující obraně Vojta Štěpán a hned se nám dýchalo lépe. V druhém poločase jsme dostávali možnost podnikat útoky do otevřené boleslavské obrany a to nám vyhovovalo. Dlouho jsme se nemohli prosadit, až nakonec klid zařídila dvojice střídajících hráčů Malinský – Dvořák. Zlaté body po dobrém výkonu, snad se povede na výkon navázat i za týden. V hledišti se nás sešlo cca 4000 diváků, co si budeme nalhávat, vzhledem k soupeři a počasí to mohlo být určitě lepší. V kotli se nás sešlo asi 100, fandilo se docela slušně a celý zápas, použilo se choreo: NA CHOREU SE PRACUJE + OBRÁZEK POSTAVY S LOPATOU a také dva nápisy na podporu výstavby nového stadionu. Celkový dojem je pozitivní, takže určitě je to výborná pozvánka na výjezd do Budějovic., kam  se tentokrát chystá akce v černém oblečení.

Fotky1 Dohráno ( 24:15 )  
Fotky 2    

 

Report z utkání s Duklou + fotky,reporty, videa

Jak zkazit vlastním fanouškům jinak docela pěkné odpoledne by naši hráči po dnešku mohli vyučovat. Takovou fotbalovou bídu si snad opravdu v hledišti nezasloužíme. Ano věděli jsme, že na Duklu v posledním období neumíme zahrát, ale asi všichni věřili, že když to nevypustíme a zabojujeme, tak bychom konečně vyhrát mohli. Opak byl však pravdou. Za celé utkání jsme si nedokázali vytvořit ani jednu 100% příležitost a to je při vší úctě k Dukle opravdu k pláči. Dva inkasované góly jako by umocňovali naší nemohoucnost a nedostatek nasazení a koncentrace. První nepochopitelný zákrok Lindrose na míč, který šel snad dva metry mimo a z následného rohu inkasujeme. Druhou branku raději více nerozebírat nebudu - obrovská hrubka Pávka, která nemohla zůstat nepotrestaná. Do konce zápasu už jsme se na nic nezmohli. Dění v hledišti odpovídalo tomu, co se dělo na hřišti. Fandění na naše poměry velice slabé, velká část kotle jenom do počtu, celkově raději na dnešní fanouškovský výkon taky zapomenout a soustředit se na velice důležité utkání na Bohemce. Prohra s Klokanem by znamenala skutečné ponoření do boje o ligový život. Do choreofondu se vybralo 850Kč, díky všem co přispěli, na dnešní horor raději zapomeneme a doufejme, že za týden uvidíme zase náš HRADEC.

Fotky Druhý report Sestřih gólů
Fotky od Lentilky Třetí report + fotky a video Stuido fotbal ( od 34:37 )

 

Report z utkání se Spartou + články, fotky, videa

V dubnu uplyne přesně 12 let od posledního vítězství Sparty v Hradci. Žádná změna se nekonala ani včera a sparta si tak odváží maximálně hezké zážitky z výletu do východočeské metropole. Netradiční čas a termín, způsobený televizním přenosem, i tak přilákal spoustu netradičních diváků, kteří dali výjimečně přednost fotbalu před nákupy, kiny, a dalšími akcemi. Hned od začátku nabral zápas ďábelské tempo, které díky bojovnosti dopadlo dobře pro černobílé barvy. Nejinak tomu bylo i na tribunách. V domácím sektoru se tentokrát sešel rekordní kotel čítající 500 hlav. Při nástupu byla připravena choreografie v podobě bílých obdelníků a černým srdcem uprostřed, ta sice tolik nevynikla ale navazujících 200 konfet dávalo efekt už o dost hezčí. Fandění bylo od začátku super a ani s přibývajícím časem nesláblo, ale naopak atmosféra vyloženě gradovala. V 52. minutě  překvapuje sudí Zelinka možná i sám sebe a odváží se odpískat proti rudým penaltu. Nezadržitelný Štěpán s míčem v plné rychlosti přešel přes Vidličku a ten vyhodnotil jako nejlepší řešit situaci faulem. Sudí Zelinka ho za to odměnil ještě červenou kartou. Dvořák následně proměňuje, a dělá krásný víkend tisícům hradecký fanoušků, kteří i po těžkém pracovním týdnu večer přišli, a věřili ve vítězství. Pochvala i pro vedení za ponechání rozumné ceny vstupného.

-> fotky 1 -> fotky 4 -> Video  gólu  
-> fotky 2 + report -> fotky 5 -> Sestřih idnes  
-> fotky 3 -> sparťanský report    

 

Report z utkání s FK Teplice + fotky

Konec dobrý, všechno dobré, alespoň pro podzimní část to rozhodně platí. Skvělý zápas, se zajímavou zápletkou a vítěznou tečkou pro černobílé barvy. Velká škoda, že takový zápas přišel ve chvíli, kdy si našlo do Malšovic cestu 2900 diváků. Hvězdou utkání byl Milan Fukal, který se postaral hned o dva góly, zvláštně ten první do vlastní sítě byl doslova neuvěřitelný. Stejně tak otočit score, ve kterém 2x prohráváme, lze považovat v Malšovicích pořád za zázrak. Zajímavý tríček ale Christiano Ronaldo předvedl u lajny ještě  Radek Hochmeister. Po fotbalové stránce měl duel naprosto vše. Zrcadlem dění na hřišti byla situace v hledišti. Probíhala tam totiž taky pořádná divočina. Podpora kotle, až na lehčí hluché místo po první obdržené brance, byla na vysoké úrovni a po zápase se Slávií ho opět obohatily ve druhém poločase vlajky na tyčích. Po dohodě Kuksmana s Juklem kotel tentokrát nehlídala securitka s tím, že na konci utkání bude použita pyrotechnika. Samozřejmě se našlo několik jedinců, kterým férová dohoda nic neříká a pyro ale i dýmovnice přišly na řadu v průběhu druhého poločasu. Hradec obdržel za pyro se Slávii pokutu 20 000,-. Pro zajímavost, jak takový příběh pokračuje : Jukl s pokutou musí jít na město. Kde ho za to neskutečnym způsobem zjebou, že je to spousta peněz. Jukl potom s Frantou Řehounkem shání každého HRDÉHO PARTNERA aby dal do klubu 6000,- a nakonec někdo tuhle práci doslova znehodnotí. Pointa, která z toho plyne je, že pyrem v průběhu utkání netrestáte security ale bohužel jenom a výhradně samotný klub a práci lidí, kteří fotbalu v Hradci obětují  opravdu hodně. Nabízí se proto otázka, proč by neměla být pokuta vymáhaná na samotném  viníkovi , jako je tomu ve většině případech na českých stadionech? V závěru přišla na řadu i děkovačka ze strany hráčů s transparentem DĚKUJEME a dohodnutá efektní pyrotechnika. Podzim pro mnohé fanoušky pokračuje ještě příští sobotu na halovém turnaji Indoor Cup v Liberci.

 

Report z utkání se Slávií + další články a fotky

Vše začalo pochodem za stadion z Velkého náměstí. Akce svůj účel rozhodně splnila, ať už to bylo prostřednictvím medií, která o pochodu informovala a nebo samotných fanoušků. Stovky křičících řeknou rozhodně více, než tisíce mlčících. Znepokojující je informace, že by se s výstavbou mělo začít až někdy v roce 2013! Snad je tohle datum absolutní nesmysl. Na tribunách předvádíme hned několik choreografií. První byl nápis HRDOST + VĚRNOST + TRADICE se zobrazeným symbolem města. Dále pak plachta zeleného klokana se slávistickým pozadím a nápisem DNEŠNÍ PROTIVNÍK JE SLABOH ( SLA – slávia , BOH – bohemka ). Zvláště zajímavá byla třetí choreografie, kdy od sektoru E putovala mezi fanoušky hradecká lvice až do kotle, kde byl sávistický znak. V okamžiku, kdy se lvice přiblížila ke znaku slávie, tak se znak rozpadl a zůstala jen lvice. Těžko odhadnout efekt z protější tribuny. Nápad ale rozhodně originální. V úplném závěru se v kotli objevil ještě velký hradecký dres a doplnila ho pyrotechnika, tentokrát domluvená s klubem. Pořadatelé ale i přesto zasáhli a sám hlavní pořadatel Petr Mach potvrdil, že pyro povolené bylo, ale že špatně předal informace. Mach také uvedl, že hostující sektor domácí securitka neřeší, že za něj nese zodpovědnost klub Slavia Praha. Zkušenosti z venkovních utkání mu ale nemůžou dát tak úplně za pravdu. Slávistů dorazilo do Hradce odhadem 350 + ještě několik jednozápasových východočeských přivandrovalců na okolních tribunách. Náš kotel byl sice početný, ale také jsme se mohli po stránce fandění prezentovat o něco líp. Celkově je ale návštěva 6543 diváků skvělá. Mrznout v tomhle počasí dvě hodiny na stadionu je už lehce o zdraví ……Ještě pochvala pro Pavla Černého, protože  jeho výkon a i výkon týmu včera super.

Report z utkání s Jabloncem + fotky a video

Klukům za utkání musíme jen poděkovat. Ukázali totiž, že když bojují a jezdí na hranici, dokáží se vyrovnat i předním týmům ligy. I přes neproměněné šance musel divák odcházet spokojený. Snad nám předvedená hra a i získaný bod poslouží k odrazu k dalšímu utkání se Slávií. Nezvykle rušná situace byla i v hledišti. Na včerejší utkání byl ohlášený přesun kotle na hlavní tribunu. Hned v úvodu doplnily konfety nápis VRACÍME SE DO STARÝCH KOLEJÍ. Staronové místo s sebou nabalilo i spoustu nováčků, kterým se přímo na montovačku nechce ale příležitost zafandit, si takhle ujít nenechali. První poločas měl proto velmi dobrou atmosféru. V tom druhém už to taková sláva nebyla. Vlivem pyrotechniky, o které věděl téměř každý včetně security ale kromě  vedení klubu, se kotel rozdrolil na skupinky a fandění už nemělo příliš vysokou úroveň. K pyru jen tolik, že pokud už se investuje poměrně vysoká částka, je škoda, že o organizování pyra nikdo neinformuje klub, jako tomu bylo na utkání s Libercem. Pak totiž místo efektu podél celé hlavní tribuny vznikne jen strkanice, tu  řeší security a na všechno se musí dívat hlavní tribuna, kterou tyhle výstupy  zase tolik nezajímaj. Stejně jako velkou část kotle, i když  si někdo myslí opak, není to tak úplně pravda. Securitka se ale taky moc nevyznamenala, házet odebrané hořící ohně přímo k vlajkám……V závěru se pod světelnými hodinami  objevila  ještě  vlajka CRIME BOYS, která pravděpodobně navazuje na odkaz kdysi známé chuligánky Hradce. Do choreofondu vybráno 961,-  -> fotogalerie -> video

 

Report z utkání se Slováckem + fotky

Další ztráta v domácím prostředí s přímým konkurentem v boji o záchranu. Hráčí tentokrát zápas odmakali, ale po inkasované brance si až do konce utkání nevytvořili nic, s čím by si Slovácko nedokázalo poradit. Přímo úměrná výsledkům a trochu i počasí, začíná být návštěva. Tentokrát 3500 diváků. Fandění naopak mělo slušnou úroveň a i ve druhém poločase byl kotel dobře slyšet. I hlavní tribuna byla celkem aktivní. Žádná choreografie k utkání připravena nebyla, a tak kotel  zpestřila pyrotechnika, jako je tomu už trochu zvykem v poslední době. Marně se security snažila vysvětlovat, že za pyro se prostě ve fotbale platí pokuta a „odpalovače „ nakonec usvědčila, a jen mu domluvila. Proti security nemůže  v Hradci říct nikdo ani jedno špatné slovo, protože ochranku tvoří vesměs fotbaloví fanoušci. Je proto škoda, když z nich někdo dokola dělá hlupáky a odpaluje tajně pyro. Jak vypadá represe ze strany security, můžou na Spartě, Baníku,Slávii a v dalších klubech vyprávět. Snad se toho v HK taky nedočkáme. Stejně tak zrovna nevypadá nejlíp, pokud do kotle naběhne 3x za zápas ochranka, pak se nikdo nemůže divit, že je v kotli 100lidí. Vesměs  se jedná ještě o výjezďáky, které už nerozhází v podstatě vůbec nic. Novinkou na utkání byla kasička na choreofond, připevněná  ke stožáru osvětlení těsně za turnikety. Vybralo se 309,-, takže díky za ně a ve sváteční pátek pojeďma na nový stadion do Plzně podpořit Votroky. -> fotogalerie

 

Budějovice si z Hradce odváží bod za bezbrankovou remízu

První poločas utkání nepřinesl vůbec nic.Domácí fanoušky tak mohla zaujmout pouze tyčka hostí, rogalo a nebo osamocený budějovický fanoušek v obřím sektoru.S takovým výkonem body z Baníku nepřivezem.Druhá půle už přinesla konečně ligový fotbal, jenže v koncovce opět selhal Pavel Černý. Jako vždy se nabízí srovnání s Černým seniorem, být jako on, kolik bychom my už měli bodů……Nedařilo se nám ani na tribunách. Nápis PANE KOTALE VŠE NEJ, který zdobil celý zápas montovanou tribunu a stejně tak plachta roztažená v kotli (foto,foto2), byly jediným světlým bodem ultras produkce. Fandění spadalo už od prvního poločasu do pasivity a  protože nepřišel žádný impuls ke změně, nebylo tomu jinak až do konce utkání.Těžko to pak změní i dirigent kotle Benzen, když se část lidí baví, část píská na rozhodčího a někdo chodí do kotle jen na párek a pivo.V podpoře doma a venku je zatím stále velká propast.Ukázat svojí třídu můžeme za 14 dní na Bazalech.->fotogalerie1 ->fotogalerie 2

 

Hradec zvítězil nad Bohemkou a udobřil si hradecké příznivce.

Po sérii proher neodvrátili fanoušci od hráčů svoji tvář a na utkání s Bohemkou jich přišlo 5 tisíc.Rozhodně nelitovali, protože na rozdíl od předchozích utkání viděli nejen vítězství ale i bojovnost a  nasazení.Poslední výkon na Dukle připomněl kotel hned na začátku transparentem MINUTA TICHA ZA VÝKON NA DUKLE. Fandění nabralo na obrátkách až po první vstřelené brance.Ta přišla zároveň s deštěm, který v závěru poločasu přešel v liják.Montovaná tribuna se proto na druhý poločas „rozutekla“  a zůstal už  jen fandící kotel.Takovou možnost neměli fanoušci Bohemians.V případě, že chtěli vidět fotbal, museli si ho vystát na dešti i když za nejhorší sektor v lize zaplatili vysoké vstupné 150,-. U vstupenek ještě chvíli zůstaneme.Fanoušci Bohemky si mohli vstupenku na utkání v Hradci zakoupit přímo v Praze a to již 12 dní před samotným zápasem.Určitě by se našlo několik utkání, kdyby takovou možnost uvítal i hradecký příznivec.Ve druhém poločase přidává Filip Klapka ještě jednu branku a nadšení v ochozech nezná hranic.V závěru ho dokresluje i nápis KDO JE PRO NOVOU ARENU, AŤ ZVEDNE RUKU. Většina byla pro.Po dnešním vítězství se nám bude vstávat zase tak něják líp. ->fotogalerie

Hradec - Příbram 0:1

V nedělním podvečeru jsme zažili velké zklamání.Na zápas se přišlo podívat 5 tisíc díváků, ale hezká podívaná to opravdu nebyla.Nejen že jsme prohráli s týmem s kterým nepřijel ani jeden fanoušek, ale mnohem horší byl výkon Votroků.V první půli jsme předváděli čtyřicet minut doslova bezkrevný výkon, bez nápadu, kreativity a hlavně nasazení, jako bychom se nedokázali na Příbram dostatečně namotivovat.Zlepšení přišlo až v posledních pěti minutách, jenže Zelený svoji 100% šanci totálně zazdil.Do druhého poločasu všichni očekávali pokračování tlaku z konce prvního, bohužel jsme po chybě záhy dostali výstavní branku.Tlak jsme si sice vytvořili, ale nebyli jsme schopní dotlačit míč do Hruškovy branky.Náš zmar dokonal Roman Fischer zahozenou penaltou.Jediný, koho kdo by zasloužil pochvalu je Tomáš Malinský, který svým příchodem na hřiště oživil hru a hlavně ukázal, jak se má bojovat za Hradec.Když na sobě bude dál pracovat a makat jako včera, bude to velký příslib do budoucna. Ostatní spíš průměr až podprůměr, možná by se jim líbilo víc na farmě v Hlavici, ale ať si každý hráč sám sáhne do svědomí, jestli se na tento zápas 100% připravil a odevzdal maximum. Z pohledu fans jsme předvedli spíše podprůměrný výkon ( do soutěže fanoušků 5 bodů), ke kterému pomohlo asi i dění na hřišti.Někteří  by se asi měli zamyslet, jestli jdou na fotbal fandit svému týmu a nebo nadávat soupeřovým hráčům.Každopádně zatím se nic neděje.Další dvě ligová kola ukážou, jak na tom opravdu jsme, jak hráči tak fans. 

->fotogalerie1 -> fotgalerie2

 

Hradec – Liberec 0:3

Možná jsme skrytě doufali, že po dvou vítězstvích porazíme hladce i Liberec a zařadíme se k boji o titul.Hosté přesně věděli, jak na Hradec hrát a zaslouženě si odváží všechny body.Naopak 10 tisíc diváků na provinční Liberec a kvalitní fandění je plusem na výsledkově nepodařeném zápase.Škoda, že po druhé obdržené brance spousta fanoušků začala odcházet.Bez ohledu na dosavadní hru je 10 minut na vstřelení dvou branek pořád ještě spousta času! V úvodu vytahuje kotel nápis DNEŠNÍ MĚNU SERVÍRUJÍ VOTROCI  doplněný o velký obrázek Gargamela v hradeckém dresu, který  si griluje libereckého šmoulu. ->fotka<-.Na protilehlé visí podbizna Malšovic s nápisy OSTUDA MĚSTA , BOJUJME ZA STADION ->fotka<- .Samozřejmostí jsou již vlajky na tyčích v kotli. Dojem na tribunách velmi dobrý a v soutěži fanoušků je to za 8 bodů. Objektivně si musíme říct, že máme ze tří zápasů 6 bodů. Skvělý začátek.Za týden nás čeká výjezd podzimu na Spartu, které doma neprohrála už 14 zápasů…. -> FOTOGALERIE1<- ->FOTOGALERIE2<-

Hradec - Žižkov 2:1

Utkání bylo hlavně o bojovnosti. Viktoria přijela do Hradce vyloženě pro bod a její vyčkávací taktika úspěch neslavila. Po pokusu Klapky přišla stadartní situace a tu střelou přes zeď Štěpán proměnil. V druhé půli hlavičkoval ještě Dvořák do tyče. Utkání sledovalo 5820 díváků. Z Prahy odhadem 60 hostí.Fandění mělo spíše průměrnou úroveň. V kotli se nově objevilo 42 černobílých vlajek na tyčích a nápad to byl velmi dobrý, určitě to hradecký kotel obohatí. Mezi fanoušky bylo vybráno 1523,- které z velké části pokryjí právě zmíněné vlajky. V průběhu celého utkání visely na plotě dva nápisy: NOVÁ SEZÓNA,NOVÉ CÍLE – ZASE NA MALŠÁKU. Ten druhý netřeba komentovat. V soutěži fanoušků jsme obdrželi známku 5, řečí deníku sport: TICHÁ PODPORA. V pátek v Teplicích budeme mířit rozhodně výš. ->FOTOGALERIE<-